Νοε
03

Εικόνα από τον 1ο Δημόσιο θηλασμό στη Μυτιλήνη

 1ος Δημόσιος θηλασμός στη ΜυτιλήνηΑρκετές μητέρες συμμετείχαν στη γιορτή του θηλασμού θηλάζοντας δημόσια τα παιδιά τους στην πόλη της Μυτιλήνης. Η δράση ήταν ενταγμένη στις εκδηλώσεις του 4ου πανελλαδικού ταυτόχρονου δημόσιου θηλασμού σε 39 πόλεις της Ελλάδας.
Διοργανώθηκε από το πανελλήνιο δίκτυο εθελοντικών ομάδων υποστήριξης μητρικού θηλασμού και μητρότητας και τις κατά τόπους ομάδες, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού.

 Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού διοργανώθηκε μια ξεχωριστή «γιορτή» από την ομάδα στήριξης μητρικού θηλασμού και προστασίας της μητρότητας στη Λέσβο στο χώρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου. Το παρόν έδωσαν δεκάδες μαμάδες αλλά και μπαμπάδες με τα παιδιά τους.

Οι στόχοι μιας τέτοιας εκδήλωσης ταυτόχρονου θηλασμού είναι μεταξύ άλλων το αναφαίρετο δικαίωμα της μητέρας και του βρέφους στο θηλασμό αλλά και η σωστή καθοδήγηση από τους επαγγελματίες υγείας ώστε να επιτευχθεί ο θηλασμός, μακριά από συμφέροντα εταιριών υποκατάστατων μητρικού γάλατος. Στόχος επίσης είναι η ενημέρωση εκατοντάδων νέων μαμάδων, που από το πρώτο λεπτό μετά τον τοκετό θα πρέπει να παλέψουν προκειμένου το παιδί τους να μην έρθει σε επαφή με μπιμπερό και πιπίλα. Γιατί αν δεν γνωρίζει η νέα μητέρα, πώς θα αντικρούσει τον παιδίατρο που λέει επιτακτικά "δώσε σκόνη", τη μητέρα της που υποστηρίζει ότι "το παιδί πεινάει δώσε σκόνη', την αδαή και επικίνδυνη νοσοκόμα που  πιέζει το στήθος της λεχώνας για να "κατεβάσει" γάλα τραυματίζοντας το με το χειρότερο και πιο επώδυνο τρόπο. Οι γυναίκες δικαιούνται να γνωρίζουν, για το θηλασμό όπως  για τον καρκίνο της μήτρας και του μαστού. Γιατί η ενημέρωση προλαμβάνει τα τυχόν προβλήματα και συμβάλει στην εδραίωση του θηλασμού, που αποτελεί το ωραιότερο δώρο που μπορεί να προσφέρει μια μάνα στο παιδί της, θωρακίζοντας το όχι μόνο σωματικά αλλά κυρίως ψυχικά και πνευματικά.

Το lesvoscalendar υποστηρίζοντας το νόημα της παραπάνω εκδήλωσης βρέθηκε στο χώρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου και σας μεταφέρει την εικόνα.

 


Video:
Γιώργος Παπαδόπουλος

Σχετικό άρθρο:Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός στην Μυτιλήνη

 

Εικόνα από τον 1ο Δημόσιο θηλασμό στη Μυτιλήνη