Ιουν
09

Δίνω ζωή! Δώστε μου την γέννα που αξίζω

Το Πανελλαδικό Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων για την Υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού και της Μητρότητας διοργανώνει και φέτος για 2η φορά την Πανελλαδική Δράση για Μαιευτήρια φιλικά προς Μητέρες και Βρέφη.

Η δράση έχει τίτλο «Δίνω Ζωή! Δώστε μου τη γέννα που αξίζω.» και πραγματοποιείται την περίοδο 27/4/2014 – 27/6/2014 σε 45 πόλεις στην Ελλάδα.

 

Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των νέων γυναικών, των εγκύων, του ευρύτερου πληθυσμού και της πολιτείας για την αναγκαιότητα της πιστοποίησης όλων των μαιευτηρίων ως φιλικά προς τις μητέρες και τα βρέφη, της γέννας με σεβασμό προς την επίτοκο και την υποχρέωση έναρξης του θηλασμού από την πρώτη στιγμή.
Στο Πανελλαδικό Δίκτυο Ομάδων Θηλασμού είναι ενταγμένες 45 πόλεις στην Ελλάδα με αντίστοιχα περίπου 20.000 μέλη, οι οποίες θα διοργανώνουν την περίοδο της δράσης διάφορες εκδηλώσεις. Η δράση είναι μια πρωτοβουλία του Πανελλαδικού Εθελοντικού Δικτύου Υποστήριξης Μητρικού θηλασμού και Μητρότητας με την υποστήριξη του Ελληνικού Δικτύου για τον Σεβασμό στην Γέννα, ENCA Hellas και του Δικτύου για την Βρεφική Διατροφή, IBFAN Ελλάδος.

Η Ομάδα Σττήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Λέσβου συμμετέχει για πρώτη φορά φέτος στη δράση «Δίνω Ζωή! Δώστε μου τη γέννα που αξίζω.» με την εξής εκδήλωση:
• Το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 στις 19.00 στο καφέ Monkey (Κουντουριώτου 57 – Προκυμαία Μυτιλήνης επάνω αίθουσα) θα γίνει δωρεάν προβολή της ταινίας "Freedom for birth" καθώς και διανομή έντυπου υλικού.

Δίνω ζωή! Δώστε μου την γέννα που αξίζω