Νοε
02

Δημόσιος θηλασμός στη Μυτιλήνη

Δημόσιος θηλασμός 2014 στη ΜυτιλήνηΑπό νωρίς το πρωί δεκάδες μητέρες συγκεντρώθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης σε μια εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό, μεταφέροντας το μήνυμα ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσιολογικό και αναγκαίο από το να θηλάζει μία μητέρα το παιδί της.

Ο 5ος πανελλαδικός ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου). Η φετινή εκδήλωση είχε θέμα «Θηλασμός: Οφέλη για μια ζωή!».

Το ευρύτερο μήνυμα και της εκδήλωσης είναι η απενεχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η επανεξοικείωση της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας. Η επιθυμία των μητέρων για επιστροφή στο θηλασμό, παράλληλα με το πλήθος των δυσκολιών από εξωγενείς συνήθως παράγοντες που καλούνται να αντιμετωπίσουν, γέννησε την ανάγκη δημιουργίας τοπικών εθελοντικών υποστηρικτικών ομάδων θηλασμού.

Για την Μυτιλήνη τη διοργάνωση είχε αναλάβει και φέτος (για 2η συνεχή χρονιά) η ομάδα Λέσβος: Ομαδα στήριξης μητρικού θηλασμού και μητρότητας που εντάσσεται στο πανελλήνιο δίκτυο εθελοντικών ομάδων υποστήριξης μητρικού θηλασμού και μητρότητας.

Στην ομάδα, μητέρες στηρίζουν άλλες μητέρες να εκπαιδευτούν στην τέχνη του θηλασμού, ενημερώνονται, έρχονται σε επαφή, μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους, αλληλοϋποστηρίζονται, παίρνουν δύναμη και κουράγιο.

Το lesvoscalendar στηρίζοντας και φέτος τη γιορτή αυτή για τον μητρικό θηλασμό βρέθηκε εκεί για να σας μεταφέρει την εικόνα.

 

Φωτογραφίες: Κατέχος Νικόλας

Δημόσιος θηλασμός στη Μυτιλήνη