Νοε
14

Πλούσιες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Μυτιλήνη

Χριστουγεννιάτικα φώταΠλούσιο αναμένεται να είναι το φετινό πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που οργανώνεται από τον Δήμο και θα ξεκινήσει από τα μέσα Δεκεμβρίου. Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης και με την αρωγή της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού και εθελοντών πολιτών, ετοιμάζουν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους που θα δώσουν εορταστική νότα στην πόλη και τα χωριά, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας.

 Ήδη έχουν προγραμματιστεί διάφορες μουσικές και θεατρικές παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα ανακοινωθούν και τα δρώμενα που θα ετοιμάσει η Οργανωτική Επιτροπή που συστάθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης.

Οι εκδηλώσεις

Οι εκδηλώσεις που έχουν ήδη κλειστεί για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης είναι:

4 – 5 Δεκεμβρίου Παιδική Θεατρική Παράσταση “Το κοριτσάκι με τα σπίρτα”, από το Θέατρο “Θυμέλη”

17 Δεκεμβρίου Μουσική εκδήλωση από την Χορωδία “Animato”

19, 20 και 21 Δεκεμβρίου Παιδική Χριστουγεννιάτικη Θεατρική Παράσταση από την Θεατρική Ομάδα “Πασπαρτού”

22 Δεκεμβρίου Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Μουσικού Σχολείου

23 Δεκεμβρίου Εκδήλωση από την “Στέγη Θεόφιλου”

27 Δεκεμβρίου Συναυλία παραδοσιακής μουσικής

28 Δεκεμβρίου Εκδήλωση για τα ορφανά παιδιά από το Χωριό “Ακρίτας”

3 Ιανουαρίου Μουσική Εκδήλωση από την Χορωδία “Νίκος Μυρογιάννης”, με την μαέστρο Λία Κεφαλά.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο και Άη - Βασίλης

Όπως δηλώνει στα "Νέα της Λέσβου"  ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Κώστας Αστυρακάκης, εκτός από τις παραπάνω εκδηλώσεις, ο Δήμος έχει παραγγείλει ήδη νέα είδη στολισμού κεντρικών σημείων της Μυτιλήνης και των χωριών, ενώ το Χριστουγεννιάτικο δέντρο θα στηθεί πιθανότατα στην πλατεία Σαπφούς. Η Φιλαρμονική και οι Χορωδίες του Δήμου θα ψάλλουν τα κάλαντα τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενώ εθελοντές θα ντυθούν Άη – Βασίληδες για να μοιράσουν δώρα στα παιδιά. «Η ενεργοποίηση της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης και των εθελοντικών ομάδων έδειξε ήδη ότι μπορούν να γίνουν πολλά σ’ αυτό τον τόπο με ελάχιστες πιστώσεις αλλά με πολλή όρεξη και μεράκι. Θέλουμε να δώσουμε χαρά σε μικρούς και μεγάλους κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ειδικά σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.  Οι δράσεις έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό και την παράδοση του νησιού μας και μπορούν να συμβάλλουν στην προσέλκυση επισκεπτών από άλλες περιοχές», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αστυρακάκης.

Κι άλλα δρώμενα

Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση  εκπροσώπων φορέων και εθελοντών δημοτών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης  για την συγκρότηση Οργανωτικών Επιτροπών, που θα αναλάβουν την διοργάνωση projects εκδηλώσεων για τις περιόδους των “Χριστουγέννων 2014 – 15”, της “Αποκριάς 2015” και του “Πάσχα 2015”. Στόχος αυτών των projects είναι να βασίζονται σε τοπικά πολιτιστικά στοιχεία, σε παραδόσεις και έθιμα προσαρμοσμένα στις σημερινές συνθήκες, αλλά και στη δημιουργία – καθιέρωση νέων για τον τόπο εκδηλώσεων, ώστε αφενός να χαροποιούν τους πολίτες και αφετέρου να ενισχύουν την εικόνα της πόλης. 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη σύσταση τριών 11μελών Οργανωτικών Επιτροπών (με αναπληρωματικά μέλη), οι οποίες ξεκίνησαν από χθες τη μεθοδική διοργάνωση των projects κατά τις προαναφερόμενες περιόδους, με την ομαδοποίηση των όποιων ιδιωτικών πρωτοβουλιών σε τρία σύνολα εκδηλώσεων.

Οι τρεις συντονιστές με τους αναπληρωματικούς τους, που ορίστηκαν από τις ίδιες τις Οργανωτικές επιτροπές, είναι:

- Χριστούγεννα 2014–15: Νίκη Γιουσμά – Νίκος Χατζηγιαννάκης.

- Αποκριά 2015: Παναγιώτης Χατζηκυριάκος – Ράνια Καχριμάνη.   

- Πάσχα 2015: Φωτεινή Ελευθερίου – Σοφία Ταλιάνη.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, Πάνος Πίτσιος, δήλωσε σχετικά: «Με πολύ μεγάλη ικανοποίηση βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλοί εθελοντές που θέλουν να προσφέρουν στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε για τις εκδηλώσεις στις περιόδους γιορτών. Δίνουμε λόγο και ρόλο στους πολίτες που έχουν πολύ όμορφες ιδέες και προτάσεις και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

  • Πηγή : Νέα της Λέσβου
  • Ρεπορτάζ : Ντίνα Βερβέρη

Αναδημοσίευση από: lesvosreport.gr

Πλούσιες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Μυτιλήνη