Ιαν
02

ΘΕΑΤΡΟ... ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

ΘΕΑΤΡΟ... ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙΑπό τις 10 Ιανουαρίου μέχρι και τις 15 Μαρτίου 2015 το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου και για όλα τα Σαββατοκύριακα του τριμήνου θα παρουσιάσει τον κύκλο παραστάσεων με τον γενικό τίτλο "ΘΕΑΤΡΟ...ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ".

Οι 21 συνολικά παραστάσεις προσφέρονται δωρεάν στο θεατρόφιλο κοινό της Μυτιλήνης και θα υπάρχει εναλλασσόμενο ρεπερτόριο με 3 διαφορετικά έργα που θα παίζονται κάθε Σάββατο στις 9 και κάθε Κυριακή στις 7 το βράδυ στην θεατρική σκηνή στην οδό Οικονόμου Τάξη και Ασκληπιού γωνία, κάτω από το 6ο Νηπιαγωγείο στη Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνης.

Οι θεατές των παραστάσεων αν μπορούν και εφόσον θέλουν, οι χορηγοί του προγράμματος και όποιος άλλος ευαισθητοποιημένος συμπολίτης επιθυμεί μπορεί να προσφέρει τρόφιμα, ρούχα και είδη καθαριότητας.
Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου και η εθελοντική οργάνωση «Για ένα χαμόγελο» θα συγκεντρώσουν όλο το υλικό και θα το διανείμουν σε συνανθρώπους μας από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Τα έργα που θα παρουσιαστούν δωρεάν στη διάρκεια του τριμήνου με τον γενικό τίτλο "ΘΕΑΤΡΟ...ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ" είναι:

• Θοδωρής ετών 33μχ των Ζιρόπουλου-Μπαλωμένου με παραστάσεις στις 10, 11, 24, 25, 31 Ιανουαρίου, 1 Φεβρουαρίου και 13 Μαρτίου 2015. Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Θέμι Χατζηλάμπρου με βοηθό σκηνοθέτη την Βάσω Χοχλάκα, η σκηνογραφία της Βάντι Χατζηλάμπρου, η μουσική επιμέλεια της Βίλυς Τσιγαρίδα, οι φωτισμοί του Βαγγέλη Στεφάνου, η κατασκευή των σκηνικών του Βαγγέλη Λουίζου, το βίντεο του Νάσου Ζώτα και οι φωτογραφίες του Μάκη Δουκάκη. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Σίμου Σταύρος(Θοδωρής) ,Γιώργος Τσαούσης(Ντόριαν), Χριστίνα Μαμουλή από την θεατρική ομάδα ΑΣΤΕΓΟΙ(Κοραλία),Βάσω Χοχλάκα(Μαμά), Θέμις Χατζηλάμπρου (Μπαμπάς.)

• Το μπουφάν της HARLEY ή πάλι καλά του Βασίλη Κατσικονούρη με παραστάσεις στις 17,18 Ιανουαρίου, 7,8,14,15 Φεβρουαρίου και 14 Μαρτίου 2015. Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Σταμάτη Κατσαμπή και την σκηνογραφία-κατασκευή των σκηνικών επιμελείται ο Βαγγέλης Λουίζος. Τους ρόλους ερμηνεύουν η Μαρία Αϊβαλιώτου (Μητέρα) και ο Τάσος Χατζέλλης (Εύζωνας).

• Τα κορίτσια δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο της Μάρτα Μπουτσάκα με παραστάσεις στις 21,22,28 Φεβρουαρίου και 1, 7, 8 και 15 Μαρτίου 2015. Η μετάφραση του έργου είναι των Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και Δημήτρη Ψαρρά, η σκηνοθεσία των Στρατή Βλαστάρη και Εύας Γιαννίκου, η σκηνογραφία της Ανδρομάχης Βουγιούκα, οι φωτισμοί του Βαγγέλη Στεφάνου, η μουσική επιμέλεια του Στρατή Βλαστάρη, οι κατασκευές του Βαγγέλη Λουίζου και η διεύθυνση σκηνής της Ελένης Δελόγκου. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Εύα Γιαννίκου(Μητέρα), Γιώτα Σαχανά(Σάρα), Γιώργος Παττές(Τόνυ).

Επισημαίνεται ότι η χωρητικότητα της θεατρικής σκηνής που θα φιλοξενηθούν οι παραστάσεις (Οικονόμου Τάξη και Ασκληπιού γωνία, κάτω από το 6ο Νηπιαγωγείο στη Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνης) είναι 90 άτομα και δεν θα γίνονται κρατήσεις θέσεων.

 

ΘΕΑΤΡΟ... ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ