Φεβ
10

1ο Κυνήγι Θησαυρού στη Λέσβο

1ο Κυνήγι Θησαυρού στη ΛέσβοΤο 1ο Παιχνίδι του κρυμμένου Θησαυρού διοργανώνεται στη Λέσβο στο πλαίσιο των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων 2015 "Τα Γιούνια" θα διαρκέσει μία εβδομάδα, από τις 14 μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου.

 Τι είναι το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού;

Tο κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού, ξεκίνησε από το καρναβάλι της Πάτρας το 1966. Σήμερα διεξάγεται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και στις περισσότερες από αυτές αποτελεί τον κορμό των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Το παιχνίδι επιφυλάσσει πλήθος εκπλήξεων, συγκινήσεων, εμπειριών, κωμικών καταστάσεων, απρόοπτων και ανατροπών για τους συμμετέχοντες κυνηγούς αλλά και για το κοινό που θα εισπράξει την όλο ζωντάνια και φρεσκάδα αναζήτηση και θα παρακολουθήσει τα θεαματικά και χιουμοριστικά παιχνίδια.

Το κυνήγι γίνεται από ομάδες καρναβαλιστών οι οποίες αποτελούν τα πληρώματα που συμμετέχουν. Κάθε πλήρωμα καλείται να αντεπεξέλθει σε ένα πλήθος προκλήσεων που τίθενται από την Οργανωτική Επιτροπή του παιχνιδιού.

Οι δραστηριότητες του παιχνιδιού περιλαμβάνουν γρίφους, ασκήσεις περιήγησης, μέσα από κρυμμένα ενδεικτικά στοιχεία διασκορπισμένα σε ολόκληρη τη πόλη, και διαγωνισμούς σε παιχνίδια πλατείας. Οι δράσεις αυτές αναστατώνουν την πόλη και μεταφέρουν σε κάθε άκρη της το καρναβαλικό πνεύμα.

Οι δραστηριότητες βαθμολογούνται και νικητής αναδεικνύεται το πλήρωμα με την υψηλότερη βαθμολογία.

Η διάρκεια του παιχνιδιού μπορεί να είναι από μερικές εβδομάδες μέχρι μια μόνο μέρα. Το πρώτο κυνήγι του θησαυρού στη Λέσβο θα διαρκέσει μία εβδομάδα, από τις 14 μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου. Το παιχνίδι θα είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλοι. Οι περισσότερες δραστηριότητές του, από τη στιγμή που ανατεθούν, θα μπορούν να υλοποιηθούν από τα πληρώματα που συμμετέχουν οποιαδήποτε στιγμή. Βέβαια κάποιες ασκήσεις περιήγησης και τα παιχνίδια πλατείας θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένη ημέρα.

Το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού αποτελεί στοιχείο επιτυχίας και ένα από τα πιο συναρπαστικά κομμάτια κάθε Καρναβαλιού. Προσφέρει έντονες συγκινήσεις, δημιουργεί δυνατές φιλίες και αποτελεί από μόνο του έναν πόλο έλξης για τη συμμετοχή στις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Πως παίζεται το παιχνίδι

Κάθε πλήρωμα που συμμετέχει στο παιχνίδι παραλαμβάνει μια λίστα από θέματα (γρίφους ή δράσεις) τα οποία πρέπει να υλοποιήσει. Τα θέματα μπορεί να δίνονται όλα μαζί ή κατά τμήματα. Δηλαδή με την έναρξη του παιχνιδιού να δοθούν μερικά θέματα και σε 3-4 ημέρες τα υπόλοιπα. Τα θέματα θα δοθούν στους αρχηγούς των πληρωμάτων σε ψηφιακή μορφή (σε CD) και θα δημοσιοποιηθούν επίσης στην ιστοσελίδα του παιχνιδιού (lesvostreasure.wordpress.com).

Όλα τα πληρώματα έχουν τα ίδια θέματα. Τις απαντήσεις των θεμάτων θα πρέπει να τις παραδώσουν στην Οργανωτική Επιτροπή. Για κάθε θέμα τα πληρώματα θα έχουν χρόνο για να το λύσουν αρκετές ημέρες. Δεν απαιτούνται οι ενέργειας να γίνονται συγκεκριμένη μέρα και ώρα εκτός αν η φύση του θέματος το επιβάλει (π.χ η επίσκεψη σε μια υπηρεσία ή κατάστημα θα πρέπει να γίνει εργάσιμες ώρες).

Αρκετά θέματα για να αποδειχθεί ότι λύθηκαν χρειάζεται η προσκόμιση μιας ή περισσότερων φωτογραφιών. Αυτές θα πρέπει να προσκομίζονται σε ηλεκτρονική μορφή (για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε στη καρτέλα Οδηγίες στην ιστοσελίδα του παιχνιδιού). Κάποια θέματα απαιτούν περιήγηση στη πόλη. Σχεδόν στα περισσότερα θέματα περιήγησης κάποια μέλη θα πρέπει να είναι μασκαρεμένα.

Το παιχνίδι ολοκληρώνεται με τα παιχνίδια πλατείας στα οποία θα μετέχουν όλα τα πληρώματα και θα γίνουν το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου στη πλατεία Σαπφούς και με την παρέλαση της Κυριακής. Όλα τα θέματα, τα παιχνίδια ακόμα και η παρέλαση βαθμολογούνται και νικητής ανακηρύσσεται το πλήρωμα με τους περισσότερους βαθμούς!

Αίτηση συμμετοχής
Για να δηλώσετε συμμετοχή στο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, θα πρέπει να συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής.

Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής, αποθηκεύστε την τοπικά στον Η/Υ σας και αποστείλετε την στο e-mail της οργανωτικής επιτροπής (ΟΕ):

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Ακόμα και αν δεν έχετε βρει όλο το πλήρωμα σας, στείλτε την αίτηση με τα στοιχεία μόνο του αρχηγού και του υπαρχηγού ώστε η ΟΕ να γνωρίζει την πρόθεση σας για συμμετοχή στο παιχνίδι. Μπορείτε να συμπληρώστε τα στοιχεία των υπόλοιπων μελών του πληρώματος αργότερα.

Μέσα στο κύριο σώμα του μηνύματος βάλτε ένα ονοματεπώνυμο και ένα τηλέφωνο ώστε αν υπάρχει πρόβλημα με το το επισυναπτόμενο αρχείο να μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορείτε να συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής, στείλτε με απλό μήνυμα τα στοιχεία σας (όνομα και τηλέφωνο) ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Τελευταία ημέρα δήλωσης συμμετοχών είναι η Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου!

Προσθήκη, αλλαγή ή αφαίρεση μελών πληρώματος επιτρέπεται μέχρι 3 ημέρες πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, με την αποστολή e-mail στην παραπάνω διεύθυνση, ή ακόμα και την τελευταία στιγμή στη συνάντηση του Δημοτικού θεάτρου στις 13 Φεβρουαρίου.

Στην περίπτωση που δεν προλάβετε την παραπάνω προθεσμία αλλά έχετε έτοιμο το πλήρωμά σας και θέλετε να συμμετέχετε, επικοινωνήστε τηλεφωνικά μαζί μας.

Από την οργανωτική επιτροπή θα σας σταλεί η έγκριση της συμμετοχής σας και ο κωδικός του πληρώματος σας. Αν δεν λάβετε αυτό τo e-mail παρακαλούμε να επικοινωνήστε με την ΟΕ.

Οδηγίες

Όταν συγκροτείτε το πλήρωμά σας, θα πρέπει να φροντίζετε να αποτελείται από άτομα με ποικιλία γνώσεων, εμπειριών και ηλικίας. Επίσης καλό θα είναι κάποια άτομα του πληρώματος να έχουν αρκετό ελεύθερο χρόνο για δράσεις που πιθανά θα χρειαστεί να γίνουν σε ώρες εργασίας.

Φροντίστε το πλήρωμα σας να διαθέτει κάποιον με άνεση στις νέες τεχνολογίες. Να μπορεί να χειριστεί έναν Η/Υ, να στέλνει ένα e-mail και να κατεβάζει τις φωτογραφίες από ένα smart-phone ή από μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Φροντίστε το πλήρωμά σας να έχει κέφι και διάθεση να ντυθεί. Κάποιες από τις δράσεις προϋποθέτουν κάποια άτομα του πληρώματος να είναι μασκαρεμένα.

Για καλύτερα και γρήγορα αποτελέσματα καλό είναι κάθε γρίφο ή δράση να ανατίθενται στα πιο κατάλληλα για αυτή τη δουλειά μέλη του πληρώματός σας. Διαφορετικές ομάδες του πληρώματος σας μπορούν ταυτόχρονα να ασχολούνται με διαφορετικές δράσεις. Δεν χρειάζεται να τα κάνετε όλα όλοι μαζί!

Αρκετές δράσεις ζητάνε να φέρετε μια ή περισσότερες φωτογραφίες. Φροντίστε οι φωτογραφίες να είναι σε καλή ποιότητα και να δείχνουν αυτό που ζητάμε. Για ευκολία αλλά και για οικονομία χαρτιού, οι φωτογραφίες όλων των δράσεων παραδίδονται, σε ψηφιακή μορφή, σε ένα USB stick. Οι φωτογραφίες της κάθε δράσης θα πρέπει να είναι σε έναν φάκελο με όνομα το νούμερο της δράσης. Για παράδειγμα, όλες οι φωτογραφίες του γρίφου Νο 14 (αν ο γρίφος αυτός σας λέει να φέρετε κάποιες φωτογραφίες) θα πρέπει να είναι σε έναν φάκελο με όνομα 14. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να κρατάτε και εσείς ένα αντίγραφο των φωτογραφιών. Η επιτροπή βαθμολογεί αυτά που θα παραδώσετε για τα οποία εσείς έχετε την αποκλειστική ευθύνη.

Στην περίπτωση που το πλήρωμά σας δεν έχει εξοικείωση με τις ψηφιακές τεχνολογίες, θα μπορούν οι φωτογραφίες των δράσεων να παραδίδονται σε έντυπη μορφή. Ένας φάκελος με τον αριθμό της κάθε δράσης γραμμένο στο εξωτερικό του θα περιέχει όλες τις φωτογραφίες αυτής της δράσης. Κάθε δράση θα έχει τον δικό της φάκελο. Αυτός ο τρόπος όμως δεν είναι οικολογικός, έχει κόστος και σίγουρα χειρότερη ποιότητα αποτελέσματος. Θα προτιμούσαμε επομένως οι φωτογραφίες να παραδοθούν σε ψηφιακή μορφή, όπως αναφέρεται στην προηγούμενη παράγραφο.

Κατά την εκτέλεση του παιχνιδιού ίσως χρειαστεί, για να λύσετε κάποιο γρίφο ή να υλοποιήσετε κάποια δράση, να ζητήσετε τη συνδρομή και άλλων πέρα από τα μέλη του πληρώματός σας. Ίσως κάποιους με εξειδικευμένες γνώσεις σε κάποιον τομέα, ή κάποιους με διαφορετική εμπειρία ή ηλικία από τα μέλη του πληρώματός σας. Αυτό όχι μόνο δεν απαγορεύεται αλλά σε μερικές περιπτώσεις επιβάλλεται!

Προσοχή στην εχεμύθεια. Είναι κρίμα να στύβετε το μυαλό σας για να βρείτε έναν γρίφο και από λάθος χειρισμό να μάθουν τη λύση και τα «αντίπαλα» πληρώματα. Όλα τα μέλη του πληρώματος αλλά και όσοι συνεργάζονται μαζί σας θα πρέπει να λειτουργούν με συνωμοτικούς κανόνες. Η παραπλάνηση και η διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι μέσα στους κανόνες του παιχνιδιού. Όμως ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ με ποινή αποκλεισμού η καταστροφή ή αλλοίωση οποιονδήποτε στοιχείων που θα εμποδίσουν τα υπόλοιπα πληρώματα να εντοπίσουν τις λύσεις γρίφων ή να υλοποιήσουν τις δράσεις τους.

Την Παρασκευή στις 13/2 στις 8:00μμ στο Δημοτικό θέατρο θα γίνει η πρώτη συνάντηση όλων των πληρωμάτων για την επίσημη έναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων με θεατρικά και χορευτικά δρώμενα, μουσική, χορό, γλέντι και ποτό. Στην συνάντηση αυτή θα γίνει η υπογραφή της επίσημης δήλωσης συμμετοχής και μια πλήρη ενημέρωση για το παιχνίδι. Όλα τα μέλη των πληρωμάτων θα παραλάβουν την κονκάρδα του παιχνιδιού και ο αρχηγός κάθε πληρώματος τις πρώτες δράσεις και τη σακούλα του! Στη σακούλα αυτή θα βάζετε ότι σας ζητάμε να φέρετε!

Τα πληρώματα που θα δηλώσουν συμμετοχή θα ενημερωθούν για τις όποιες λεπτομέρειες και τις πιθανές συναντήσεις στα e-mails που θα δηλώσουν.

Όροι συμμετοχής

Κάθε πλήρωμα θα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 8 άτομα. Είναι προτιμότερο τα μισά από τα άτομα κάθε πληρώματος να είναι μεγαλύτεροι από 15 χρονών για να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δραστηριότητες του παιχνιδιού.
Κάθε πλήρωμα θα ορίσει έναν αρχηγό και έναν υπαρχηγό. Τα άτομα αυτά θα πρέπει να είναι ενήλικες.
Τα μέλη του κάθε πληρώματος μπορούν να δραστηριοποιούνται όλα μαζί ή να χωρίζονται σε ομάδες και να βοηθούν παράλληλα για την εκτέλεση των δραστηριοτήτων που θα τους ανατίθενται.
Οι μετακινήσεις που γίνονται από τα πληρώματα αφορούν τα όρια της τοπικής κοινότητας Μυτιλήνης και πραγματοποιούνται με επιλογή και ευθύνη των πληρωμάτων.
Κάθε πλήρωμα διαλέγει ένα όνομα ή τίτλο που θα το χαρακτηρίζει. Επίσης καλό θα είναι να υπάρχει ένα θέμα γύρω από το οποίο θα είναι ντυμένα τα μέλη του πληρώματος.
Στις δραστηριότητες περιήγησης, στα παιχνίδια πλατείας και φυσικά στην παρέλαση, είναι υποχρεωτικό τα μέλη των πληρωμάτων να φορούν τις καρναβαλικές στολές τους.
Κάθε πλήρωμα με τη συμμετοχή του στο παιχνίδι του θησαυρού αποκτά το δικαίωμα να συμμετέχει στην τελική παρέλαση της Κυριακής.
Απαγορεύεται στα πληρώματα να συμμετέχουν μέλη της οργανωτικής επιτροπής καθώς και Α' βαθμού συγγενείς τους. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, το πλήρωμα ακυρώνεται.

Η οργανωτική επιτροπή

Περισσότερες πληροφορίες...

https://lesvostreasure.wordpress.com

Χατζηκυριάκος Παναγιώτης Τηλ. 6977623708
Μπελέκα Βασιλική Τηλ. 6971584030

1ο Κυνήγι Θησαυρού στη Λέσβο