Φεβ
14

Έναρξη καρναβαλικών εκδηλώσεων στη Μυτιλήνη

 Κυνήγι κρυμμένου θησαυρούΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 13, Φεβρουαρίου 2015, η έναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Παρουσία 360 καρναβαλιστών, οι οποίοι ξεπερνώντας κάθε πρόβλεψη και προσδοκία, δήλωσαν συμμετοχή συγκροτώντας 32 πληρώματα που λαμβάνουν μέρος στο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού

, ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός και η εκπρόσωπος της Περιφερειάρχου Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, Καλλιόπη Πρωτογεράκη – Γώμου, μαζί με τον Πρόεδρο της Μυτιλήνης Πάνο Πίτσιο, κήρυξαν την έναρξη της Λεσβιακής Αποκριάς 2015 “Τα Γιούνια”.

Ο συντονιστής του παιχνιδιού “Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού” Νίκος Χατζηγιαννάκης, παρουσίασε λεπτομερώς τους κανόνες και έδωσε αναλυτικές οδηγίες προς τους συμμετέχοντες, οι οποίοι στη συνέχεια μέσω των αρχηγών των πληρωμάτων, παρέλαβαν την πρώτη ομάδα θεμάτων και από σήμερα το πρωί ξεκίνησαν τη … δράση.

Ακολούθησε αποκριάτικο χορευτικό ξεφάντωμα “Τα Γιούνια” με τη Μαρία Καραλή, που περιλάμβανε σάτιρα της Ευανθίας Σκοπελίτη, χορευτικά – θεατρικά δρώμενα από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Παναγιούδας και μοντέρνους αποκριάτικους χορούς latin, samba, κ.α., από τον χοροαθλητικό σύλλογο Μυτιλήνης “DANZAPASION”. Το όλο πρόγραμμα συντόνισε η ηθοποιός – θεατρολόγος Νάσια Δαφιώτη.

Ακολουθούν βίντεο από την κάμερα του Γιώργου Παπαδόπουλου

Η βραδιά έκλεισε με μπουφέ και πάρτι μασκέ με τον DJMetinD στο φουαγιέ του Θεάτρου, που διοργανώθηκε προς τιμή των πληρωμάτων.

1η δέσμη θεμάτων:

Η 1η ομάδα των προκλήσεων, που από σήμερα και για τις επόμενες τέσσερεις ημέρες, τα πληρώματα καλούνται να αντεπεξέλθουν, περιλαμβάνει τις ακόλουθες δοκιμασίες, γρίφους και δράσεις περιήγησης (για ευνόητους λόγους τήρησης των απαραίτητων “συνωμοτικών κανόνων”, τα θέματα δημοσιοποιούνται μόνο σε επίπεδο περιγραφής και όχι στην ακριβή τους μορφή):  

Θέμα 1ο – Αφιέρωμα στο “Μυτιληνιό” Άγιο Βαλεντίνο

Για να τιμήσουμε την ημέρα των ερωτευμένων, σε κάποια από τις καφετέριες της πόλης θα κάθεται μια κοπέλα, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, από τις 5 μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ. Ένα αγόρι από κάθε πλήρωμα, θα πρέπει να την εντοπίσει και να της δώσει ένα κόκκινο λουλούδι χωρίς να της πει απολύτως τίποτα. Αν είναι η κοπέλα που ψάχνει, θα πάρει το λουλούδι και θα του δώσει μια κάρτα. Αν δεν είναι η κοπέλα που ψάχνει θα πρέπει να πάρει πίσω το λουλούδι και να συνεχίσει. Θα πρέπει να βάλει την κάρτα στο σακούλι του πληρώματος.

Θέμα 2ο – Αγγελία

Μια αγγελία σε τοπική εφημερίδα αποτελεί το γρίφο του 2ου θέματος.

Θέμα 3ο – Τραγούδι

Ένα "περίεργο τραγούδι" που περιέχεται στο CD που παρέλαβαν τα πληρώματα, περιέχει τη λύση του 3ου θέματος.

Θέμα 4ο – Επισκέπτης

Τα πληρώματα θα πρέπει να εντοπίσουν και να φωτογραφίσουν το σπίτι αλλά και το δωμάτιο, στο οποίο διανυκτέρευσε ένας μυστηριώδης επισκέπτης.

Θέμα 5ο – Λιμάνι

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης βρίσκεται η λύση του 5ου θέματος. Πάρτε τα τηλεσκόπιά σας και τρέξτε να την εντοπίσετε.

Θέμα 6ο – Το πιο παλιό

Τα πληρώματα θα πρέπει να εντοπίσουν ένα πολύ παλιό έντυπο και να το φέρουν στην επιτροπή. Τους περισσότερους πόντους, κερδίζει το παλαιότερο.

Θέμα 7ο – Μυτιληνιός

Τα πληρώματα θα πρέπει να εντοπίσουν ένα Μυτιληνιό, που μπήκε σε κάποιο Ναό. Πολλοί οι υποψήφιοι, αλλά θα πρέπει να εντοπίσουν αυτόν τον έναν, με τα ιδιαίτερα στοιχεία που περιέχει ο γρίφος του 7ου θέματος. Και δεν φτάνει αυτό, θα πρέπει να βρουν τι είχε στην καρδιά του και να το φέρουν. Τι να είχε άραγε, αγάπη, αφοσίωση, βηματοδότη;

Θέμα 8ο – Ποίημα

Τα πληρώματα παρέλαβαν ένα ποίημα, το οποίο κρύβει τη λύση του 8ου θέματος.

Θέμα 9ο – Ξένες γλώσσες

Η εκφώνηση του 9ου θέματος δεν είναι στα Ελληνικά. Τα πληρώματα θα πρέπει να βρουν σε τι γλώσσα είναι και να βρουν τον τρόπο να την μεταφράσουν. Για την ακρίβεια δεν είναι σε μία μόνο γλώσσα!

Θέμα 10ο - Καλό σας ταξίδι

Το 10ο θέμα είναι μια κάρτα επιβίβασης. Μόνο που δεν λέει, ποιος είναι ο προορισμός. Μήπως όμως το λέει?

Θέμα 11ο – Απίστευτη ιστορία

Το 11ο θέμα μας διηγείται μια απίστευτη ιστορία με ιδιαίτερη πλοκή, δράση και εκδίκηση. Πολλοί είναι οι πρωταγωνιστές της. Από την Αθηνά και το Θησέα, μέχρι το Μάρκο Μπότσαρη. Τα πληρώματα όμως, πρέπει απλά να βρουν ένα σπίτι και να φωτογραφηθούν μπροστά του.

Η ακριβής μορφή των θεμάτων, καθώς και η επίλυσή τους, το βράδυ της Τετάρτης 18 Φεβρουαρίου 2015, στο Café “ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ”. Μέχρι τότε υπομονή.

Καλό καρναβάλι.

Η Οργανωτική Επιτροπή.

Έναρξη καρναβαλικών εκδηλώσεων στη Μυτιλήνη