Μαϊ
09

3ο Beach Street Festival 2015

Beach Street Festival 2015To Beach Street Festival (BSF), το καλοκαιρινό φεστιβάλ-θεσμός, επιστρέφει για 3η συνεχόμενη χρονιά και διεξάγεται ξανά στην πρωτεύουσα της Λέσβου, την Μυτιλήνη, 09-12 Ιουλίου.


Εδώ και μήνες ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για να δημιουργήσουμε μια αξέχαστη καλοκαιρινή εμπειρία με ένα πολύ δυναμικό Lineup, συμμετοχές από το εξωτερικό, Live-bands, μείξη ήχων Ανατολής και Δύσης, δωρεάν camping, καινούριες δράσεις και graffiti τοιχογραφίες σε όλη την πόλη!

Το Concept και το line up της φετινής διοργάνωσης έχει τίτλο "From East to West" ο οποίος προκύπτει από την γεωγραφική τοποθεσία της Λέσβου. Επιδιώκουμε να συνδέσουμε την Urban κουλτούρα του Beach Street Festival με Ήχους της Ανατολής σε όλο το φάσμα τους από τα μικρασιάτικα, το ρεμπετικο, τους αμανέδες τον πειραματισμό, την Pop μέχρι και την Underground εκδοχή τους. 100 καλλιτέχνες από Ελλάδα, Τουρκία και Ευρώπη συναντιούνται στο σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης για να δώσουν στο φεστιβάλ μια ξεχωριστή ταυτότητα, παρουσιάζοντας το έργο τους στο κοινό.

H ΜΟΥΣΙΚΗ

Τοποθεσία
Το Βeach Street Festival 2015 θα έχει 3 Μουσικά Stages τα οποία θα βρίσκονται όλα δίπλα στο Camping και την Πλατεία του φεστιβάλ. Οι βασικές τοποθεσίες είναι οι εξής:

Tο Live Stage στο Iστορικό Κάστρο της Μυτιλήνης
Το HipHop-Bass Stage δίπλα στην θάλασσα
Το Square Stage στην Πλατεία του φεστιβάλ

Line Up
Το Lineup του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί στα μέσα Μαίου, ενώ το closing του Beach Street θα γίνει στην Πλατεία με ένα Mega Jam από το Lineup, με άφθονο ούζο και δωρεάν είσοδο για όλους.

Μουσικά Σεμινάρια
Το Beach Street Festival, στα πλαίσια επέκτασης και εμπλουτισμού των δράσεων του εισάγει για πρώτη φορά στο πρόγραμμα μουσικά σεμινάρια σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Μυτιλήνης.

Τα σεμινάρια χωρίζονται στα εξής 2 μέρη:
1) Σεμινάριο Μουσικής δημιουργίας ,παραγωγής και προώθησης με θρυλικούς DJ-Παραγωγούς της εγχώριας σκηνής και καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
2) Σεμινάριο DJ - Scratch το οποίο θα επικεντρωθεί σε τεχνικά θέματα της τέχνης του Djing και Scratching από βραβευμένους DJ σε τοπικό κ παγκόσμιο επίπεδο.

Beach Street Events
Mετά τα 20 επιτυχημένα Pre και After parties της προηγούμενης διοργάνωσης, το Beach Street συνεχίζει με πάνω από 25 events σε Ευρώπη, Τουρκία και όλη την ελληνική περιφέρεια. Φέτος εκτός από DJ events θα γίνουν Live συναυλίες καθώς και Graffiti meetings σε διάφορες τοποθεσίες. Το BSF στα πλαίσια αυτών των δράσεων κάνει ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να διοργανώσει κάποια επιπλέον δράση σε συνεργασία με το BSF.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο παρακάτω email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

TO GRAFFITI
Το Graffiti φέτος είναι υπό την επιμέλεια του Alex Martinez, ενός από τoυς πιο σεβαστούς writer της Graffiti σκηνής με συμμετοχές και συνεργασίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Oι τοιχογραφίες θα γίνουν στην Πόλη της Μυτιλήνης σε συγκεκριμένες τοποθεσίες με θεμαολογία από το concept "From East to West" , καθώς και με κλασσικά Graffiti styles (open theme) από τους συμμετέχοντες.

Το graffiti χωρίζεται σε 4 τομείς:
1) Murals (Τοιχογραφίες) σε κομβικά σημεία της πόλης
2) Writers Meeting Point στην πλατεία του Φεστιβάλ πάνω σε διάφορες επιφάνειες από Φορτηγά, Λεωφορεία μέχρι ξύλινα πάνελ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την διακόσμηση χώρων της επόμενης διοργάνωσης.
3) BSF Wall Of Fame σε έναν τεράστιο τοίχο 200 μέτρα μήκος και 5 μέτρα ύψος με θέα την Τουρκία και όλη την Ανατολή.
4) Graffiti Workshops σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο

Για αιτήσεις συμμετοχής παρακαλούμε επικοινωνήστε εδώ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Η ΠΛΑΤΕΙΑ
Η BSF Πλατεία δίπλα στο Camping του Φεστιβάλ, από chill-out spot μετατρέπεται φέτος σε κεντρικό και δυναμικό σημείο του φεστιβαλ με 1 μουσικό stage, Cocktail bar, Mπυραρία-Cafe, HotDogs, Burgers, Σπιτικό-Παραδοσιακό Φαγητό, BSF Merchandise-Shop και άλλα περίπτερα όπως Tattoo-Piercing και πολλές ακόμη δράσεις.

Για ιδέες και προτάσεις συνεργασίας στον χώρο της Πλατείας, επικοινωνήστε παρακάτω: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Η πώληση των 3ήμερων εισιτηρίων BSF θα πωλείται online μέσω της Viva.gr και σε επιλεγμένα καταστήματα που συνεργάζονται με την Viva.gr και το φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα. Η πώληση θα ξεκινήσει Αρχές Μαίου και χωρίζεται σε 3 κατηγορίες:

Early Bird προπώληση 18euro
Γενική προπώληση 20euro
Στην είσοδο του φεστιβάλ 25euro

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα, μείνετε συντονισμένοι!

Διοργάνωση
Umbrella Culture & Events

Υπο την αιγίδα
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
Δήμο Λέσβου

Με την συνεργασία του
Πανεπιστημίου Αιγαίου

Σύνδεσμοι του Φεστιβάλ
Web. www.beachstreetfestival.gr
Facebook. https://www.facebook.com/beachstreetfestival.gr
Twitter. https://twitter.com/beachstreetfest
Youtube. https://www.youtube.com/user/beachstreetfest

 

3ο Beach Street Festival 2015