Μαϊ
26

Αναβολή (;) για το 3ο Beach Street Festival

Αναβολή (;) για το 3ο Beach Street FestivalΌπως ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα από την ομάδα διοργάνωσης, το μεγαλύτερο νεανικό μουσικό φεστιβάλ του Βορείου Αιγαίου, το Beach Street Festival, ένας νέος, εθελοντικός θεσμός που μετράει μόλις δυο (φέτος τρία) χρόνια ζωής κι έχει διαφημίσει το νησί μας σε νέους απ' όλη την Ελλάδας, αναβάλλεται λόγω «μη υποστήριξης» από τους φορείς που είναι αρμόδιοι για την αδειοδότησή του. Χίλιοι πεντακόσιοι (με περσινά νούμερα) νέοι επισκέπτες των πλέον ενεργών καταναλωτικά ηλικιών, δεν πρόκειται να έρθουν φέτος στη Μυτιλήνη. Λίγες ώρες αργότερα ήρθε από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης και από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού – Τουρισμού Δήμου Λέσβου ανακοίνωσεις στήριξης του φεστιβάλ και καλούν τους διοργανωτές να ανακαλέσουν την απόφαση αναβολής του φεστιβάλ.

Δελτίο τύπου αναβολής της φετινής διοργάνωσης
Με μεγάλη λύπη σας ανακοινώνουμε ότι αναβάλλεται οριστικά η φετινή διοργάνωση του Beach Street Festival στην Λέσβο. Δυστυχώς οι απαραίτητες άδειες & η υποστήριξη από τους τοπικούς αρμόδιους φορείς δεν δόθηκαν με αποτέλεσμα την οριστική αναβολή της.

Το Beach Street Festival ξεκίνησε το 2013 στην Λέσβο, όντας το πρώτο νεανικό φεστιβάλ Μουσικής & Graffiti στο ΒΑ Αιγαίο, με στόχο να γίνει θεσμός, πόλος έλξης και σημείο συνάντησης για καλλιτέχνες και νέους ανθρώπους από όλον τον κόσμο. Μια παρέα φίλων ξεκίνησε αυτό το πρωτόγνωρο εγχείρημα για τα δεδομένα της Λέσβου,με κοινό όραμα να προσφέρουν στους κάτοικους και επισκέπτες του νησιού μια συνολική εμπειρία εφάμιλλη των μεγαλύτερων μουσικών &καλλιτεχνικών φεστιβάλ της χώρας. Τις προηγούμενες 2 διοργανώσεις κατάφερε συνολικά να προσελκύσει πάνω από 4000 κόσμο, εκ τον οποίον 1500 εκτός Λέσβου, με πληθώρα κολακευτικών αναφορών στον Ελληνικό και Ξένο τύπο που αποδεικνύουν το μέγεθος της απήχησης του φεστιβάλ και της διαφήμιση της Λέσβου σε εθνικό & ευρωπαϊκό επίπεδο.

Φέτος, στην 3η και σημαντικότερη χρονιά της διοργάνωσης,δυστυχώς δεν συναντήσαμε μέχρι τώρα την υποστήριξη που απαιτείται από τους τοπικούς φορείς της Λέσβου, με αποτέλεσμα να υποχρεωθούμε να ακυρώσουμε την διεξαγωγή του φετινού φεστιβάλ, καθότι μας ήταν ήδη εμφανές ότι οδηγούμαστε σε μια κατώτερη των προσδοκιών διοργάνωση. Προκειμένου λοιπόν να διοργανώσουμε ένα φεστιβάλ υπό προϋποθέσεις και κατά παραγγελία τρίτων, με πάρα πολλές υποχωρήσεις ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς στους επισκέπτες και καλλιτέχνες, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην οριστική ακύρωση της φετινής διοργάνωσης, από σεβασμό προς όλους εσάς που μας στηρίξατε τις προηγούμενες 2 χρονιές.

Ζητάμε από καρδιάς συγγνώμη σε όλους τους φίλους του φεστιβάλ και σε αυτούς που είχανε ήδη προγραμματίσει να συμμετάσχουν.
Σας διαβεβαιώνουμε ότι βρισκόμαστε ήδη σε αναζήτηση λύσεων ώστε να επιστρέψουμε του χρόνου με την καλύτερη δυνατή διοργάνωση.

Σας ευχαριστούμε που στηρίξατε της προσπάθεια μας αυτά τα 2 χρόνια.

Όσοι έχετε ήδη προμηθευτεί εισιτήρια, θα σας επιστραφούν τα χρήματα. Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην σελίδα μας στο Facebook.

Μυτιλήνη, 25/05/2015
Η ομάδα του BSF

====================

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης
Με αισθήματα αγανάκτησης και οργής, μόλις πληροφορήθηκα από τα ηλεκτρονικά sites της Λέσβου, την οριστική αναβολή του διεθνούς καλλιτεχνικού φεστιβάλ "Beach Street Festival", που επρόκειτο να διοργανωθεί στα Τσαμάκια της Μυτιλήνης από 9 έως 11 Ιουλίου 2015.

Πριν ακριβώς από μία ώρα (10:30 μ.μ. της Δευτέρας 25ης Μαϊου 2015), ολοκληρώσαμε τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της πόλης της Μυτιλήνης, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία μου. Ένα εκ των βασικών θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ήταν και η τελική έγκριση της εισήγησης διοργάνωσης του εν λόγω φεστιβάλ, όπως αυτή διαβιβάστηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λέσβου.

Το Συμβούλιο της πόλης, όχι μόνο αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση διοργάνωσης του νεανικού αυτού φεστιβάλ μουσικής και graffiti, αλλά υπερθεμάτισε για τη χρησιμότητά του, θεωρώντας ότι ανάλογες πολιτιστικές δράσεις, όχι μόνο αποτελούν πόλο έλξης και συνάντησης νέων ανθρώπων και καλλιτεχνών, διαφημίζοντας παράλληλα τον τόπο διεθνώς, αλλά ταυτόχρονα αποφέρουν και άμεσα ανταποδοτικά οφέλη σε μια πόλη, που προσπαθεί απεγνωσμένα να ξεφύγει από την εσωστρέφειά της.

Ομόφωνα το Συμβούλιό μας αποφάσισε πριν λίγη μόλις ώρα, να στηρίξει έμπρακτα και με όλες του τις δυνάμεις το 3ο φεστιβάλ, ώστε να γίνει μόνιμος θεσμός του Β.Α. Αιγαίου, έχοντας υπόψη τη μεγάλη αποδοχή της νεολαίας και την τεράστια οργανωτική επιτυχία που είχαν οι δύο προηγούμενες διοργανώσεις, το μεγάλο αριθμό των επισκεπτών που κατέφθασαν στην πόλη μας και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Γι' αυτό θα ήθελα να παρακαλέσω τους εκπροσώπους της διοργανώτριας «Umbrella-ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.», να αναθεωρήσουν τη δυσάρεστη και ξαφνική απόφασή τους, που με μεγάλη έκπληξη πριν λίγο πληροφορήθηκα, επανεξετάζοντας τα δεδομένα, μήπως και το όλο εγχείρημα "σωθεί" την τελευταία στιγμή.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να μας "διαφωτίσουν", κατονομάζοντας δημόσια όλους αυτούς τους... υπεύθυνους εκπροσώπους φορέων, που φρόντισαν με τη στάση τους να.... υποστηρίξουν όσο έπρεπε τη διοργάνωση του φεστιβάλ, ώστε να το οδηγήσουν στην οριστική ματαίωσή του.

Με βαθύτατα αισθήματα λύπης,

Ο Πρόεδρος της Μυτιλήνης,
Πάνος Μιχ. Πίτσιος

====================

Ανακοίνωση Αντιδήμαρχου Πολιτισμού – Τουρισμού Δήμου Λέσβου
Επιστρέφοντας από Κωνσταντινούπολη όπου εκπροσώπησα τον Δήμο μας στην παρουσίαση του νησιού μας στους Τούρκους δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες στα γραφεία του ΕΟΤ αλλά και στην έκθεση φωτογραφίας με θέματα της Λέσβου από την Μυτιληνιά φωτογράφο Τζέλη Χατζηδημητρίου στο Σισμανόγλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Ελληνικού Προξενείου της πόλης- με έκπληξη πληροφορήθηκα την αναβολή του Beach street festival. Τα δύο προηγούμενα χρόνια στήριξα με πάθος το νεολαιίστικο αυτό φεστιβάλ κόντρα σε συντηρητικές νοοτροπίες και αντιλήψεις που εκδηλώνονταν υποκριτικά, συνήθως με απαξία ή διαστρέβλωση για τις ανάγκες, τα όνειρα και τις διεξόδους των νέων ανθρώπων. Και φέτος από το Φθινόπωρο συμμετείχα στις συζητήσεις με τον Κωνσταντίνο και την Χριστίνα για την καλύτερη διοργάνωση του φεστιβάλ. Το κείμενο που αναφέρεται στην αναβολή και επειδή μιλάει γενικόλογα για εγκρίσεις και άδειες που δεν δόθηκαν από φορείς, θα ζητούσα από τους συντάκτες του κειμένου να γίνουν πιο συγκεκριμένοι ώστε να βοηθήσω αν χρειαστεί να ξεπεραστούν τυπικές διαδικασίες - που από τέτοιες έχουμε γεμίσει την καθημερινότητά μας εμείς οι μεγάλοι- και να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ που ευχαριστεί τους νέους μας και ωφελεί την τοπική οικονομία.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού Δήμου Λέσβου
Κωνσταντίνος Αστυρακάκης

Αναβολή (;) για το 3ο Beach Street Festival