Ιαν
14

Έκθεση φωτογραφίας από τη ΦΕΜ με θέμα "Πρόσφυγες"

Η κραυγή της απόγνωσης. Η σιωπή του φόβου. Η ορφάνια. Η φτώχια. Η εκμετάλλευση. Ο πόνος του ξεριζωμού. Αλλά και η πάλη για ζωή. Ένα χαμόγελο στο ταλαιπωρημένο πρόσωπο, κάποιες παιδικές ανέμελες φωνές, μια χαραμάδα ελπίδας. Παραστάσεις από το θέατρο του παραλόγου της εποχής, στη γη του τόπου μας, σε μια αποστροφή επαναλαμβανόμενα άδικης ιστορίας.

Με το φακό να μιλά αδιάψευστος καταγραφέας της σκληρής αλήθειας, με την αμεσότητα των συναισθημάτων της φωτογραφικής εικόνας. Αυτής που συντροφεύει τη βάρκα που παλεύει στα κύματα, τους ανθρώπους που φιλούν με λυγμούς τη στεριά, που ικετεύουν το Θεό, που ευγνωμονούν γιατί πέρασαν τη δοκιμασία. Αυτούς που άφησαν πατρίδα για να στριμωχθούν σε σκηνές και στρατόπεδα, που έκαναν το δρόμο κρεβάτι για να ξαποστάσουν μέχρι να συνεχίσουν το ταξίδι χωρίς πυξίδα και ορίζοντα. Αλλά και αυτούς που πραγματώνουν την αλληλεγγύη, που δεν διακρίνουν δέρμα και γλώσσα. Χωρίς πρόθεση να εκτεθεί η δυστυχία στην περιέργεια, παρά να μαρτυρηθεί ότι οι άνθρωποι εμποδίζονται να μοιράζονται ειρηνικά τον κόσμο. Για να δοκιμαστούν τα όρια της ανθρωπιάς μας.

 

Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης διοργανώνει

ομαδική έκθεση Φωτογραφίας των μελών της με θέμα «Πρόσφυγες».

Συμμετέχουν τα μέλη της ΦΕΜ

Τάσος Ζερβόπουλος , Θωμάς Μαμάκος, Ηλίας Μάρκου, Μιχάλης Μπάκας, Πέτρος Τσακμάκης, Μπάμπης Στυλιανίδης, Στρατής Τσουλέλλης, Δημήτρης Φωτίου

Επίσης στην έκθεση ευγενικά συμμετέχουν οι BonnetiAndrea, GabrielTizon, SantiPalacios, Δημήτρης Μιχαλάκης, Γιώργος Μουτάφης, Μαρία Κουρή, Λευτέρης Παρτσαλής, Άρης Μεσσήνης, Πέτρος Γιαννακούρης, Γιάννης Κολεσίδης

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο νέο εκθεσιακό χώρο της ΦΕΜ στο Κάτω Κάστρο της Μυτιλήνης.

Οι φωτογραφίες της έκθεσης των μελών της ΦΕΜ θα πωλούνται στη συμβολική τιμή των 20 ευρώ προκειμένου να μαζευτούν χρήματα τα οποία θα διατεθούν για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Επίσης σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιείται συλλογή ειδών ρουχισμού (ρούχα –παπούτσια-babylino κλπ) είδη που θα διατεθούν για τον ίδιο λόγο.

Εγκαίνια έκθεσης 25 Ιανουαρίου , ώρα 18.00.

Διάρκεια έκθεσης 25 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου,

18.00-20.30 καθημερινά.

Με εκτίμηση

Στρατής Τσουλέλλης

Πρόεδρος ΦΕΜ

Έκθεση φωτογραφίας από τη ΦΕΜ με θέμα