Φεβ
24

Συμμετοχή στο κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού στη Μυτιλήνη

Καρναβάλι 2016 στη ΜυτιλήνηΗ Οργανωτική Επιτροπή της Λεσβιακής Αποκριάς 2016: "Τα Γιούνια", γνωστοποιεί ότι φέτος, όπως και πέρυσι, κατά τη διάρκεια των Αποκριών θα διοργανωθούν στην πόλη της Μυτιλήνης διάφορες καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Ανάμεσα σ' αυτές, πρωτεύοντα ρόλο θα διαδραματίσει και πάλι το παιχνίδι με τίτλο "Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού", το οποίο θα διαρκέσει 10 ολόκληρες ημέρες (4 – 14 Μαρτίου 2016) και θα αποτελέσει τη "ραχοκοκαλία" πάνω στην οποία θα βασίζονται όλες σχεδόν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις της πόλης.

 

Το "Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού", αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά κομμάτια κάθε Καρναβαλιού. Προσφέρει έντονες εμπειρίες και συγκινήσεις, δημιουργεί δυνατές φιλίες και αποτελεί από μόνο του πόλο έλξης για τη συμμετοχή στις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Έχει έντονα διδακτικό και επιμορφωτικό χαρακτήρα, ενώ αναπτύσσει σε μεγάλο βαθμό την οξυδέρκεια και το πνεύμα συνεργασίας των συμμετεχόντων, αφού οι δραστηριότητές του περιλαμβάνουν γρίφους, ασκήσεις περιήγησης μέσα από κρυμμένα ενδεικτικά στοιχεία διασκορπισμένα σε ολόκληρη τη πόλη και διαγωνισμούς με παιχνίδια πλατείας. Οι δράσεις αυτές "αναστατώνουν" την πόλη και μεταφέρουν σε κάθε άκρη της το καρναβαλικό πνεύμα, ενώ τα θέματα έχουν ως βάση τον πολιτισμό, την ιστορία και τους ανθρώπους της πόλης μας.

Το "Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού", επιφυλάσσει πλήθος εκπλήξεων, συγκινήσεων, εμπειριών, κωμικών καταστάσεων, απρόοπτων και ανατροπών για τους συμμετέχοντες "κυνηγούς", αλλά και για το κοινό που θα εισπράξει την όλο ζωντάνια και φρεσκάδα αναζήτηση και θα παρακολουθήσει τα θεαματικά και χιουμοριστικά παιχνίδια.

Το "παιχνίδι" παίζεται από ομάδες καρναβαλιστών, οι οποίες αποτελούν τα πληρώματα που συμμετέχουν. Κάθε πλήρωμα καλείται να αντεπεξέλθει σε ένα πλήθος προκλήσεων, που τίθενται από την Οργανωτική Επιτροπή. Οι δραστηριότητες βαθμολογούνται και νικητής αναδεικνύεται το πλήρωμα με την υψηλότερη βαθμολογία (1.000 ευρώ το έπαθλο για το πρώτο πλήρωμα).

Καρναβάλι Μυτιλήνης 2016Η Οργανωτική Επιτροπή έχει δημιουργήσει μία ιστοσελίδα στη διεύθυνση http://lesvostreasure.wordpress.com, με όλες τις χρήσιμες και αναλυτικές πληροφορίες για το παιχνίδι. Επιπλέον στην ιστοσελίδα αυτή, υπάρχουν οι όροι και η διαδικασία για τη συμμετοχή ενός πληρώματος στο "Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού".

Όσοι μαθητές, φοιτητές ή ενήλικες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν συγκροτώντας ομάδες – πληρώματα (παρέες, οικογένειες, φορείς, επιχειρήσεις, κ.α), πρέπει να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή με ηλεκτρονικό τρόπο, αφού ενημερωθούν από την παραπάνω ιστοσελίδα (δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 2 Μαρτίου 2016).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και συντονιστές του "Κρυμμένου Θησαυρού": a) Άκη Αργυρόπουλο, τηλ. 22510 28177 & 6979 228800, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , β) Νίκη Ζουμπούλη, τηλ. 22510 61916 & 6983 113002, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , και γ) Κατερίνα Πετάϊ, τηλ. 22510 61916 & 6980 059517, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

Συμμετοχή στο κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού στη Μυτιλήνη